Politie waarschuwt voor inbraken bij auto's met 'slimme' sleutel

Steeds meer auto’s met een ’slimme’ autosleutel vallen ten prooi aan autodieven, die vaak zonder braakschade de auto leegroven. De buit bestaat meestal uit airbags, boordcomputers en navigatiesystemen, of zelfs de hele auto. De politie adviseert daarom auto-eigenaren maatregelen te nemen om de kans op diefstal te verkleinen.


Tegenwoordig hebben meer auto’s een zogenaamde ‘keyless entry’ waarmee een auto automatisch van het slot opent. Dieven zijn in staat om het signaal van de autosleutel vanaf een afstand op te vangen, ook terwijl de sleutel in een woning ligt. Daarna kunnen ze binnen een paar minuten hun slag slaan. Dit doen ze meestal tijdens de nachtelijke uren.

Het deactiveren van het sleutelsignaal bij de dealer is volgens de politie de veiligste optie. Leg de autosleutel ook niet in het zicht, bij inbraak is dat het eerste wat de dief ziet. Een andere eenvoudige tip is om de sleutel niet binnen twee meter van auto in huis te bewaren. Door het gebruik van een signaalversterker zijn dieven is staat heel makkelijk het signaal op te pikken. Heel effectief is het plaatsen van een metalen blikje over de sleutel.Bel 112 “Ziet u mensen rondstruinen of verdachte voertuigen, geef het meteen aan ons door via 112”, vertelt de politie. “Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement of een kenteken. Dieven die te voet of met de fiets werken, willen hun buit verstoppen om niet op te vallen. Het kan dus goed zijn dat ze in het bezit zijn van een rug- of fietstassen.”


Bron: Sleutelstad


Wat kan ISX Beveiliging voor u betekenen

We hebben diverse soorten diefstal beveiliging inclusief het terugvinden na diefstal van al uw spullen.

  • Eenvoudig zelf te installeren door middel van duidelijke gebruiksaanwijzing.

  • Bij constatering diefstal melding maken aan de ISX meldkamer.

  • Een Particulier Onderzoeker gaat op onderzoek naar uw gestolen auto/scooter/motor/sloep.

Ook verkopen we sleutel beschermers speciaal voor keyless entry sleutels0 keer bekeken0 reacties

ISX Beveiliging en Bewaking

Telefoon: 020-4538123
Per email: info@isx.nl
Whatsapp: klik hier 

Postadres:

Postbus 8195 1180 LD Amstelveen

Kantoor Amstelveen

Heemraadschapslaan 102E 1181 VC Amstelveen

Kantoor Ronde Venen

Rondweg 1 3641 SC Mijdrecht

KVK nr: 34139457

Inschrijfformulier nieuwsbrief

©2021 | ISX Beveiliging en Bewaking
✅ Persoonlijk betrokken ✅ 24/7 bereikbaar ✅ Wij helpen U graag.